IGF 2018 позив за радионице

IGF MAG 2018 је расписао позив за предлоге за радионице које ће се одржавати током 13. годишњег састанака Форума о управљању Интернетом (Internet Governance Forum) који ће се одржати у новембру / децембру 2018.

Рок за подношење радова је 27. мај 2018.

Тематски приступ програму IGF-а

На основу прегледа стања IGF-а 2017, као и отворених консултација у 2018, многи чланови MAG-а преферирају више конкретних, фокусираних и кохезивних дискусија током годишњег састанка IGF-а, покушавајући да избегну сесије који дуплирају садржај и концепте и смањују број паралелних сесија. Одлучено је да би се са тематским приступом програму највероватније испоставило тражени резултати.

Од 26. 3. до 13. 4. 2018. су јавно прикупљена питања од значаја за глобалну заједницу, у оквиру којих је од заинтересованих страна тражено да наведе своје подручје интереса („теме“) и предлажу питања (подтеме) који ће бити представљени у овогодишњем програм, укључујући нове или нове. Због тога су теме и предложене подтеме за састанак претходно утврђени кроз више од 300 поднесака примљених кроз овај процес.

Радионице за IGF 2018

У складу са тиме IGF 2018. позив за радионице предвиђа 8 тема: Сајбер безбедност, Поверење и приватност; Дигитална инклузија и приступачност; Надолазеће технологије; Еволуција управљања интернетом; Људска права, род и младост; Развој, иновације и економска питања; Медиа и садржај; и Техничке и оперативне теме.

Поред тога, предлагачи се позивају да бирају од више од 50 подтема које покривају широк спектар интересовања интернет управљања или да одаберу подтеме по свом избору.

Оцењивање радионица

Четири главна критеријума у ​​процесу оцењивања ће бити релевантност, садржај, разноликост и формат сваког предлога. Предлагачима се препоручује да посебну пажњу посвете обезбеђивању различитости полова, регионалних и различитих интересних група у својим организацијским тимовима, као и међу њиховим предавачима, јер ће се они размотрити према критеријумима разноликости, што је кључна мера. Предлагачима се даље саветује да требају имати најмање три говорника, али и да тај број ограниче на пет. Имајте на уму да ће поједини говорници бити ограничени на три сесије након процеса селекције.

Сви предлагачи треба да консултују детаљне документе на сајту IGF-а, пре подношења поднеска (на енглеском језику).

www.intgovforum.org/multilingual/content/igf-2018-call-for-workshop-proposals

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *